Jobbanalyse

Jobbanalyse

Talentech Løsninger Webcruiter Jobbanalyse

Før du i det hele tatt tar beslutningen om at «ja, vi trenger å ansette» og skriver stillingsutlysningen, bør du gjøre en jobbanalyse. Da sørger du for riktigere bruk av ressurser.

Hindre feilansettelser med jobbanalyse

Ansettelser er ofte den største investeringen bedrifter gjør og krever store ressurser, spesielt den første tiden. Hvis du i tillegg ender opp med å ansette en person med feil kompetanse, blir dette en stor utgift.

Ved å gjøre en jobbanalyse som første del av ansettelsesprosessen, kartlegger du hva slags arbeidsoppgaver stillingen skal ha ansvar for og hva slags kompetanse vedkommende trenger.

En jobbanalyse gjør det enklere å både skrive en god stillingsutlysning, så de riktige kandidatene søker, samtidig som analysen også fungerer som en avklaring mellom ledelse, HR-avdeling og kollegaer av hva slags person bedriften nå søker etter.

Innhold i en jobbanalyse

Jobbanalysen kan gjøres på litt ulike måter og bør tilpasses hva slags roller bedriften søker etter. Uansett bør en jobbanalyse ta for seg disse spørsmålene:

  • Hva slags kompetanse er nødvendig?
  • Hvilke ansvarsområder skal stillingen ha?
  • Hvilke behov trenger vi i fremtiden?
  • Hvor stort er behovet for opplæring?

Webcruiter har støtte for jobbanalyse

Webcruiter rekrutteringsverktøy hjelper deg å kartlegge behovet for nye ansatte og hva slags kompetanse vedkommende bør ha.

Webcruiter starter rett i jobbanalysen, selve grunnmuren i rekrutteringsprosessen. Her skal arbeidsoppgaver, ansvar og betingelser settes opp. Hva slags kompetanse og ferdigheter bør den som skal ansettes ha? Hvilke personlige egenskaper passer til denne stillingen? Hva har virksomheten behov for nå?

En god jobbanalyse gjør det enklere å jobbe strukturert for å ansette den rette. Snart kan dine rekrutteringsprosesser starte med en jobbanalyse og ende i en selgende stillingsannonse. Hele prosessen i Webcruiter!

Webcruiter er laget for rekrutterere og ledere som ønsker profesjonelle rekrutteringsprosesser – også for de som bare rekrutterer av og til.

Ta kontakt med oss, så kan vi vise deg hvor enkelt dette gjøres og mer om verdiene som skapes!

Vil du vite mer om jobbanalyse i Webcruiter?

Bestill en demo